Fortificarea capacităţilor de comunicare a instituţiilor guvernamentale – prioritate a Cancelariei de Stat

Publicat:27/03/2017

Cancelaria de Stat a lansat pe 26 martie curent, un program de instruiri a comunicatorilor din sectorul public, care va fi realizat cu suportul Ambasadei SUA în Republica Moldova.

 

Scopul programului este de a familiariza comunicatorii guvernamentali cu bunele practici internaționale și locale de comunicare şi se referă la comunicarea strategică, scrierea mesajelor, PR și relații cu media, comunicarea internă, comunicarea de criză, modele și instrumente verbale, scrise și digitale de marketing și comunicare.

 

Tematica instruirilor a fost propusă de membrii Consiliului comunicatorilor guvernamentali, reieşind din Agenda de reforme a Guvernului şi necesitatea fortificării capacităţilor de comunicare a instituţiilor guvernamentale.

 

Proiectul  se va desfăşura pe parcursul a 11 module, în perioada martie – august 2017, cu participarea experților internaționali și locali din domeniul comunicării.

 

În cadrul primului atelier de lucru, 25 de specialiști în comunicare și relații publice ai instituţiilor publice centrale au fost instruiţi cum să pregătească purtătorii de cuvânt pentru interviuri de presă. Trainingul a fost susţinut de  John Holland şi Andrew Manasseh, specialişti internaţionali în domeniul mass-media și relații cu publicul, specializaţi în instruiri pentru guverne și instituții europene.

 

Consiliului comunicatorilor guvernamentali a fost instituit prin Dispoziţie de Guvern, la 13 mai 2016 şi este format din specialiști în comunicare și relații publice din cadrul instituțiilor publice centrale.