Programul DOR – lansarea ediției a V-a

Publicat:24/03/2017

Biroul Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat a lansat astăzi înscrierile la programul DOR 2017, destinat copiilor din diaspora Republicii Moldova. Programul are scopul de a sensibiliza generația a doua de migranți cu privire la identitatea lor culturală, participanții având posibilitatea să cunoască, în cadrul programului, limba, istoria și tradițiile țării noastre.

 

Pentru a participa la ediția a V-a a programului, copiii cu vârsta cuprinsă între 12-17 ani se vor înregistra online, pe site-ul www.dor.md, în perioada 25 martie - 25 mai. Totodată, la programul DOR 2017 vor fi admiși și copiii din Republica Moldova, care vor fi selectați în urma unui concurs ce se va desfășura începând cu 25 martie și până la 25 aprilie 2017. Astfel, pe lângă formularul de participare completat online, copiii din Republica Moldova vor anexa lucrările în cadrul cărora vor exprima creativ conceptul de DOR în raport cu migrația prin eseu, poezie, desen, material foto sau video.

 

Pentru al cincilea an consecutiv, programul se va desfășura sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, în perioada 20-28 august. Până în prezent, la DOR au participat peste 300 de copii din 15 țări, inclusiv țara noastră.