7 țări au participat, în regim online, la „Săptămâna Guvernării Deschise”

Publicat:25/05/2021

În perioada 18-19 mai 2021, Cancelaria de Stat, de rând cu alţi reprezentanți ai 6 ţări, membre ale Inițiativei Parteneriatului pentru o Guvernare Deschisă și ale Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Kirghizstan, Mongolia şi Ucraina), au participat la două evenimente organizate în comun, în cadrul Săptămânii Guvernării Deschise: un webinar și un atelier de lucru.

Evenimentele au avut drept scop schimbul de experiență şi au oferit posibilitatea discuţiilor privind realizările și provocările în domeniul guvernării deschise, mecanismele utilizate pentru dezvoltarea și implementarea planurilor de acţiuni, instrumentele inovatoare de participare, utilizate de ţările participante etc.

În cadrul atelierului de lucru au fost utilizate diverse formate („cafenea mondială”, CivicLab), iar activitățile desfășurate au rezultat cu propuneri pentru îmbunătățirea activității inițiativei OGP, care vor contribui, în același timp, la dezvoltarea cooperării între ţările participante.

Webinarul din 18 mai a fost difuzat online şi poate fi vizualizat pe canalul YouTube - http://www.ogp.csdf.org.ua. Prezentarea Republicii Moldova poate fi vizualizată aici.