Cancelaria de Stat consolidează cooperarea cu direcțiile de coordonare a politicilor și integrare europeană din cadrul ministerelor

Publicat:09/02/2024

9 februarie 2024, Chișinău - Peste 40 de reprezentanți ai subdiviziunilor de coordonare a politicilor și integrare europeană din cadrul Cancelariei de Stat, a ministerelor și Biroului Național de Statistică au participat la un atelier de lucru. Acesta a fost dedicat proceselor de raportare a activităților Guvernului, realizate în anul 2023, și planificare, implementare și monitorizare a politicilor publice din următoarea perioadă.

 

Prezentă la eveniment, secretara adjunctă a Guvernului, Lilia Dabija, a menționat importanța menținerii unui dialog activ pentru îmbunătățirea continuă a proceselor, stabilirea și realizarea priorităților care vor contribui la avansarea Republicii Moldova pe agenda europeană: „Avem un scop comun – cel de a realiza 20 de acțiuni guvernamentale, dar și, nemijlocit, prioritățile de politici publice, prin intermediul cărora construim împreună Moldova europeană, aducând schimbări concrete în viața fiecărui om din țara noastră”.

 

În cadrul evenimentului, au fost prezentate noile sisteme de management a proiectelor de acte normative și a măsurilor de reformă ale Guvernului. În acest sens, au fost discutate provocările și următorii pașii pentru inițierea proceselor și activităților noi de gestionare a acțiunilor, setate în Planul Național de Dezvoltare și în Planul „Construim Moldova Europeană”.

 

Evenimentul se înscrie în șirul de activități de consolidare a capacităților personalului Cancelariei de Stat și a altor instituții partenere, organizate cu suportul Proiectului „Fondul de Consiliere în Politici”, finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în Moldova.