Cancelaria de Stat a lansat Programul de formare specializată pentru funcționarii publici de conducere de nivel superior

Publicat:15/09/2023

15 septembrie 2023, Chișinău – Funcționarii publici de conducere de nivel superior vor participa, timp de 6 luni, la un program de formare specializată, organizat de Cancelaria de Stat, cu suportul proiectului „Fondul de Consiliere în Politici”, finanțat de Ministerul federal german pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în Moldova.

 

Programul, format din 9 module, urmărește dezvoltarea competențelor profesionale ale participanților, având la bază prioritățile guvernamentale și principiile noului management public.

 

La deschiderea primului modul, cu genericul „Sistemul administrației publice centrale din Republica Moldova în context European”, secretarul general al Guvernului, Artur Mija a reiterat importanța unor abordări sistemice pentru creșterea performanțelor și îmbunătățirea proceselor la nivel instituțional. „Sunteți cei care pot iniția schimbări majore și aduce un impact semnificativ pentru îmbunătățirea lucrurilor. Acest program vine în sprijinul dumneavoastră și aduce formatori cu experiență vastă în domeniu, pe partea de management”, a spus șeful Cancelariei de Stat.

 

Primul modul cuprinde sesiuni ce vizează arhitectura statului și sistemul de organizare și funcționare a administrației publice centrale, precum și rolul funcționarului public de conducere de nivel superior în acest sistem. În cadrul următoarelor module, formatorii naționali și internaționali vor vorbi despre managementul operațional și strategic în administrația publică, managementul finanțelor publice, leadership și comunicare instituțională, etica profesională și integritate.