Colectivul Cancelariei de Stat a marcat astăzi Ziua Funcționarului Public

Publicat:23/06/2021

Cu ocazia Zilei Funcționarului Public, echipa Cancelariei de Stat a participat la evenimentul festiv, dedicat sărbătorii profesionale, celebrată astăzi în Republica Moldova. Ceremonia a fost deschisă de către Secretarul general al Guvernului, Liliana Iaconi, care a adresat sincere felicitări colegilor săi și a exprimat recunoștința față de toți funcționarii publici pentru dedicația, corectitudinea și devotamentul depus în activitatea profesională:

„Vă spun din inimă un sincer mulțumesc pentru ceea ce sunteți, ceea ce faceți și ce veți face. Vă mulțumesc pentru tot efortul și sacrificiul adus de fiecare dintre Dumneavoastră. Cu siguranță, majoritatea, inclusiv eu, își sacrifică familia sau viața personală pentru a face față funcției publice. Aceasta este misiunea noastră, a tuturor, - să contribuim la binele societății și prestarea calitativă a serviciilor publice. Vă doresc multă sănătate Dumnevoastră și oamenilor dragi”.

În cadrul evenimentului, 11 angajați ai Cancelariei de Stat și Oficiilor teritoriale au fost distinși cu Diploma de Onoare a Guvernului pentru performanță și rezultate profesionale. Altor 13 funcționari le-a fost conferită  scrisoare de mulțumire, iar alți 26 de angajați au fost mențioanți cu Diplomă de Recunoștință pentru activitate îndelungată în cadrul serviciului public și Cancelariei de Stat.

De asemenea, mai mulți funcționari publici debutanți, în rezultatul promovării cu succes a perioadei de probă au depus astăzi jurământul de credinţă. Colectivul Cancelariei le-a urat curaj, abnegație și un „bun venit” călduros în serviciul public.

În anul 2003, Organizația Națiunilor Unite a declarat data de 23 iunie, drept Ziua Serviciului Public. Scopul instituirii acestei zile a fost să celebreze importanţa şi eficienţa serviciului public pentru comunitate și să exprime recunoştinţă pentru munca angajaţilor din domeniu.