A fost lansat Programul celor mai bune practici în administrația publică locală din Republica Moldova, ediția 2021

Publicat:06/07/2021

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, împreună cu Consiliul Europei anunță lansarea înscrierilor pentru ediția 2021 a Programului celor mai bune practici în administrația publică locală din Republica Moldova. Competiția este organizată cu scopul de a identifica, valorifica și disemina bunele practici implementate de autorităţile publice locale din Republica Moldova, contribuind astfel la eficientizarea guvernării locale. În acest sens, Cancelaria de Stat încurajează participarea în Program a Autorităților Publice Locale pentru consolidarea capacităților instituționale și dezvoltarea performanțelor.

 

Astfel, participanții sunt invitați să depună dosarele pentru una din secțiunile ediției anului curent și anume:1.        Guvernare transparentă pentru o administrație publică eficientă


2.        Dezvoltare locală prin implicare comunitară


3.        Eficiența energetică - prioritate pentru orice localitate


4.        Tradiții autentice acasă

 

Dosarele de particpare pot fi depuse până la 20 iulie 2021.  Reprezentanții APL-urilor pot înscrie în competiție maxim 4 cazuri de bună practică implementate în perioada 2019 – 2020, dar nu mai mult de 2 aplicații în cadrul aceleiași secțiuni tematice.

 

Formularul de participare, însoțit de câteva fotografii reprezentative, poate fi expediat la adresa:  Municipiul Chişinău, MD-2005, str. Iacob Hîncu 10/1, IDIS „Viitorul”, sau pe poșta electronică:  programul.bunelepractici@gmail.com,   cu mențiunea „Programul Bunelor Practici 2021”. 

 

Cele mai bune practici vor fi premiate în cadrul unei Ceremonii naționale și vor fi diseminate printr-o Antologie de bune practici și documentarul „Împreună pentru performanțe în guvernarea locală”.