Programul „Sprint” trece la etapa următoare. Funcționarii publici au revenit din Suedia și urmează să prezinte proiectele de cercetare

Publicat:24/10/2023

 24 octombrie 2023, Chișinău - În perioada 14 – 22 octombrie, 20 de funcționari publici ai autorităților publice centrale, selectați în baza de concurs pentru a participa la prima ediție a programului „Sprint” au participat la un curs de instruire în Suedia, realizat de către Academia „Folke Bernadotte” din Stockholm.

 

In cadrul programului, au fost organizate vizite de studii și runde de discuții cu oficiali de stat și reprezentanți ai autorităților publice din Suedia. Funcționarii publici au analizat modele de funcționare a serviciului public în Suedia și au colectat informația necesară pentru elaborarea proiectelor de cercetare privind aspectele de reformare a serviciului public din Republica Moldova.

 

În cadrul etapei următoare a Programului SPRINT, participanții urmează să elaboreze proiecte de cercetare în care vor veni cu propuneri privind reforma serviciului public. Proiectele vor prezenta practici și modele examinate în cadrul instruirilor și vizitei de studiu, ajustate realităților din Republica Moldova.

 

Programul „Sprint” a fost lansat de autorități, cu susținerea Institutului Național Democratic din Moldova, constituind o platformă de promovare a funcționarilor publici tineri și un efort susținut de modernizare a serviciului public.

 

Absolvenții programului vor institui o rețea prin intermediul căreia vor continua să facă schimb de experiență, viziuni și bune practici.