Rezultatele recensământului de probă, organizat de Biroul Național de Statistică, discutate la Guvern

Publicat:21/11/2023

21 noiembrie 2023, Chișinău – Rezultatele recensământului de probă, realizat în 11 localități din țară, în perioada 28 august-10 octombrie, au fost discutate la ședința Comisiei naționale pentru Recensământul populației și locuințelor din anul 2024, prezidată de secretarul general al Guvernului, Artur Mija.

 

Șeful Cancelariei de Stat a reiterat importanța acestui exercițiu de amploare națională, subliniind rolul tuturor actorilor implicați în proces. Secretarul general al Guvernului a vorbit despre importanța implicării autorităților publice centrale și locale, societății civile, mediului academic, instituțiilor mass-media, dar și altor parteneri naționali și internaționali.

 

În cadrul ședinței, au fost analizate și recomandările experților, modificările care urmează a fi operate în chestionarele de recensământ, precum și alte propuneri pentru asigurarea realizării cu succes a acestui exercițiu.

 

Drept rezultat, membrii Comisiei au convenit asupra activităților care urmează a fi întreprinse în vederea pregătirii pentru recensământul populației și locuințelor din anul 2024.