Strategia de reformare a administrației publice, discutată de Artur Mija cu reprezentanții GIZ Moldova

Publicat:16/05/2023

Secretarul general al Guvernului, Artur Mija, a avut o întrevedere cu reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), directoarea GIZ - Claudia Hermes, și echipa misiunii de pregătire a unui nou proiect de suport a reformei administrației publice. În discuție au fost abordate mai multe subiecte de interes comun, inclusiv reformarea administrației publice locale, îmbunătățirea calității studiilor destinate funcționarilor publici și elaborarea programelor de instruire digitală a aleșilor locali.

Secretarul general al Guvernului a vorbit despre prioritățile Executivului și acțiunile care urmează a fi întreprinse în vederea modernizării APL-urilor și aducerii serviciilor publice cât mai aproape de cetățean.

La rândul lor, reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei au informat că în perioada 16-25 mai are loc o misiune de identificare a necesităților de suport care ar putea fi adresate în cadrul unui posibil nou proiect în domeniul reformei administrației publice desfășurat în Republica Moldova, finanțat de către Ministerul pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei.

Intenția privind lansarea noului proiect va fi pusă în discuție în cadrul negocierilor interguvernamentale care vor avea loc în luna iulie la Chișinău.