Tinerii stagiari, în discuții cu președintele Parlamentului, Igor Grosu

Publicat:23/01/2024

Beneficiarii programului de stagii plătite în serviciul public s-au întâlnit cu președintele Parlamentului, Igor Grosu. Tinerii au povestit despre experiența pe care o au în cadrul Cancelariei de Stat, ministerelor sau la Parlament.
 
„Sarcina noastră este să vă asigurăm cât mai multe oportunități. Datorită stagiului, ați înțeles ce înseamnă să lucrezi într-o instituție publică, ce presupun procesele de elaborare și de implementare a actelor normative. Sunt sigur că ați obținut competențe care vor fi utile în cariera voastră”, a spus șeful Legislativului.
 
De menționat că, în prezent, 30 de tineri, cu vârstele cuprinse între 18 și 29 de ani, sunt beneficiari ai programului de stagii plătite în serviciul public. În această perioadă, tinerii beneficiază de o bursă lunară în valoare de până la 3000 de lei. Mai mult, perioada programului de stagiu va fi calculată ca vechime în muncă, iar cei mai buni stagiari pot fi angajați într-o funcție publică de execuție.
 
Programul a fost lansat cu scopul de a facilita tranziția de la sistemul de educație către piața muncii. Pentru anul 2024, Guvernul își propune să selecteze 300 de stagiari. „Vă doresc succes și aș vrea să transmiteți despre experiența voastră și altor colegi”, a adăugat președintele Parlamentului, Igor Grosu.