Un grup de funcționari publici și aleși locali din Ucraina se află într-o vizită de studiu la Chișinău

Publicat:14/06/2016

În perioada 14 - 16 iunie curent, o delegație de funcționari publici și aleși locali din estul Ucrainei se va afla la Chișinău pentru a se documenta despre procesul de descentralizare în țara noastră, dezvoltarea regională și locală, în contextul implementării Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană.

 

Cu acest prilej, Secretarul general adjunct al Guvernului, Valentin Guznac a salut delegația în cadrul unei ședințe informative desfășurate în incinta Casei Guvernului. De asemenea, Valentin Guznac a vorbit despre strategiile aplicate de către Executivul de la Chișinău, făcând referință la Acordul de Asociere, și prezentând principalele condiționalități care trebuie respectate în drumul nostru spre integrare în Uniunea Europeană.

 

În cadrul întâlnirii, delegația ucraineană a fost înștiințată și despre etapele Republicii Moldova pe segmentul descentralizării dar și pe cel al modernizării administrației publice locale. Pe lângă aceasta, au fost trecute în revistă principalele realizări înregistrate de țara noastră în implementarea angajamentelor asumate față de Uniunea Europeană și în conformitate cu agenda prioritară de reforme.

 

La rândul lor, reprezentanții delegației au subliniat necesitatea de a continua colaborarea dintre autoritățile publice locale din Ucraina și cele din Republica Moldova pentru a realiza mai multe obiective comune în vederea îmbunătățirii nivelului de trai din ambele țări.

 

Delegația ucraineană s-a întâlnit și cu conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, precum și cu câțiva funcționari din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională din Ialoveni, unde au abordat un șir de subiecte prioritare privind consolidarea relațiilor bilaterale, implementarea proiectelor comune, etc.