Republica Moldova a devenit membru observator în cadrul Rețelei Europene de Administrație Publică

Publicat:12/06/2024

12 iunie 2024, Chișinău – Republica Moldova a devenit membru observator în cadrul Rețelei Europene de Administrație Publică – EUPAN – o rețea informală ale entităților responsabile de administrația publică din statele membre ale Uniunii Europene, Comisia Europeană și țările observatoare.

 

„Statutul de țară observatoare în cadrul rețelei EUPAN, va permite Republicii Moldova să facă schimb de cunoștințe și experiențe cu state membre ale UE, ceea ce va avea o mare importanță pe parcursul implementării Strategiei de reformă a administrației publice pentru perioada 2023-2030. Acesta este un pas înainte extrem de crucial pentru noi, care va permite o reformă mai bună a administrației publice în Republica Moldova, aliniată la standardele Uniunii Europene” a menționat dna Lilia Dabija, secretar general adjunct al Guvernului.

 

Obiectivul principal al rețelei este de a face cooperarea dintre administrațiile publice europene mai relevantă și mai concentrată, cu rezultate clare, în conformitate cu prioritățile statelor membre UE.

 

Unicitatea EUPAN constă în rolul său de a sprijini schimbul de opinii, experiențe, instrumente și bune practici în domeniul administrației publice. În plus, EUPAN încurajează dezvoltarea de instrumente, activități și/sau viziuni comune care sunt utilizate de toți membrii rețelei în reforma administrației publice.